חיידק ההליקובקטר פילורי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

30/03/2018 | 15:10 | מאת: עידו

שלום, לאחרונה אובחן אצלי הליקובקטר פילורי ואני כבר שבוע בטיפול המשולש. רציתי לשאול בעניין מספר שאלות 1. האם יש חשש שיש לבת זוגתי את ותו החיידק שעושה אצלי בעיות ואני אמשיך להדבק ממנה גם אחרי הטיפול? במצב כזה האם היא צריכה לעבור בדיקה וטיפול גם אם אין לה תסמינים? 2. התרופות שאני לוקח מותאמות לי והן לרגישים לפניצילין. אני לוקח נקסיום 40 מ"ג 1 פעמים ביום למשך 28 ימים לעומת שתי האנטיביוטיקות שהן רק לשבועיים. הגיוני ? 3. לפני שאובחן לי החיידק היו לי כל מיני תסמינים מגוונים כמו תחושת חולשה (כמעט התעלפות אך ללא התעלפויות כלל) וכאבים בחזה צד שמאל. האם הדברים האלו קשורים להליקובקטר? יש לציין שעשיתי ארגונומטריה והכל היה תקין. תודה רבה על כל תשובה.

התשובות אינן חד משמעיות לגבי בת הזוג. עם זאת המלצתי היא לבדוק ולטפל על מנת להסיר ספק. לגבי התסמינים האחרים שאתה מתאר ממליץ להרחיב בירור כמו בדיקת דם וכו - הליקובקטר יכול להיות גורם לאנמיה וכך לחולשה לדוגמא, אך לא הייתי מייחס אותם אוטומטית להליקובקטר. כאבים בחזה מצריכים בירור ולא הייתי מייחס אותם להליקובקטר.

01/04/2018 | 12:58 | מאת: עידו

תודה רבה על התשובה. לגבי המינון של הנקסיום, זה הגיוני?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה