שאלההההההההה..................

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

15/03/2018 | 11:14 | מאת: עמנואלה

אימי בת 70 חולת פמפיגוס וסרטן שד. בחודשים האחרונים סובלת משיהוקים גדולים וחזקים לאורך כל היום. שינו לה סוגים שונים של PPI וכרגע מזה 9 שבועות נוטלת דקסילנט 60 מ"ג. בחודשיים האחרונים ביצעה פעמיים בדיקת גסטרוסקופיה. בבדיקה הראשונה הושט היתה תקינה ואת הקיבה לא ראו בגלל שהיתה עמוסה באוכל למרות צום של 8 שעות. .מכיוון שהתסמינים לא עברו ביצעה שוב הבדיקה. ובבדיקה השנייה מצאו בושט: "נבדק לכל אורכו ונמצא תקין. ושט מעט מפותל. במרחק של 15 ס"מ מן השיניים משטח אדמומי בגודל של כ18 מ"מ הבולט אל החלל. נראה ככלי דם שטוח מורם גדוש ובולט. בושט דיסטאלי ממש לפני הכניסה לקיבה נצפו מספר כלי דם קטנים ועגולים. ברצוני לדעת האם יש אפשרות שפגעו בה במהלך הבדיקה? האם בדיקת גסטרוסקופיה אחד הסיכונים היא מה שנמצא אצלה בושט כעת? בבדיקת גסטרוסקופיה הראשונה זה לא היה. אחד הסיכונים בבדיקה שראיתי זה קרע בושט או פגיעה בושט. האם הכלי דם מתאים לסיכון של בדיקה זו? בנוסף מה ההמלצה כעת כאשר יש את הממצא הנ"ל מה הסיכונים של זה? תודה

צריך להיוועץ ברופא שביצע את הבדיקה - תמונה שווה אלף מילים קשה להתייחס לטיב הממצאים המתוארים על סמך תיאור מילולי בלבד

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה