דלקת בוושט שנתגלה בבדיקת סיטי פט

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

11/03/2018 | 21:47 | מאת: סימה

אני חולה אונקולוגית עם נגע בסטרנום. מטופלת בכדורים. לפני שנה סיימתי הקרנות לאזור. בבדיקת סיטי פט נרשם שיש לי דלקת בוושט. הרופא המטפל ביקש לעשות בדיקת אופוסטרופיה + ביופסיה. השאלות הם. יכול להיות מצב שבעצם הממצא הוא סרטני בגלל ההקרנות? האם מותר לבצע את הבדיקה ללא חשש של סיבוכים? תודה

12/03/2018 | 18:30 | מאת: ד"ר דן פלדמן

לאחר הקרנות לבית החזה תתכן התפתחות דלקת בושט, radiation esophagitis גם זמן רב לאחר ההקרנות. בדיקת גסטרוסקופיה יכולה לאמת או לשלול חשד זה ולטפל בהתאם לממצאים.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה