דם בצואה לנערה בת 16

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

23/02/2018 | 20:04 | מאת: ק

שלום. לביתי בת ה 16 היו מספר פעמים דם בצואה. שנראו בעיקר בזמן הניגוב. ביצענו בדיקת קולונוסקופיה ולא נמצא שום דבר חריג. אך הדימום ממשיך. היינו אצל גסטרולוג שביצע בדיקה ידנית לבדוק אם יש טחורים ולא ראה כלום. איך אפשר לדעת מדוע יש דמום וכיצד מטפלים?

25/02/2018 | 16:06 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, אכן התלונות מכוונות לטחורים/פיסורה. הייתי מציע להבדק גם על ידי פרוקטולוג כירורג. במידה ועדיין אין מממצא מכוון, יש להתקדם בבירור, בגיל זה הממצאים השכיחים המובילים לדימום- פיסורה, טחורים, פוליפ, מקלס. יש להיוועץ באופן מסודר עם הרופא המטפל.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה