רמות רמיקייד בדם................

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

19/02/2018 | 08:29 | מאת: אפי

שלום רב ביתי מקבלת מזה 9 חודשים רמיקייד , ובבדיקת רמת תרופה בדם אלה היו התוצאות: REMICADE 0.09 MG/ML REMICADE AB 8.51 AU/ML היו הרבה טעויות בהסקת מסקנות על התוצאה ומה היא אומרת אשמח אם תוכלו לומר לי דעתכם ובמידה והגוף פיתח נוגדנים ורמת תרופה נמוכה האם נכון להעלות מינון? תודה מראש

21/02/2018 | 08:55 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, לכל מעבדה ערכי ייחוס שונים וכמובן שחסר רקע רב!!! (קרוהן/UC, היקף המחלה ועוד....)בשאלה... מהנתונים עולה שרמת התרופה נמוכה ביותר ורמת הנוגדנים גבוהה, כלומר אינה אפקטיבית (רוצים שהרמה של התרופה תהיה לפחות מעל 4-5 ורמת הנוגדנים תהיה אפסית...). לא ברור האם מקבלת גם טיפול אימונומודולטורי כ כגון אימוראן. במצב כזה אפשר לשקול מס' אסטרטגיות כדי לשמור על התרופה ולא לעבור לתכשיר אחר: הגברת מינון ל10 מג לקג/ קיצור טווחי מתן התרופה והוספת אימוראן. כמובן שניתן לשקול מעבר לתכשיר ביולוגי אחר. בהצלחה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה