תחליף ל ibuprofen בזמן גסטרייטיס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

18/02/2018 | 14:56 | מאת: רועח

שלום, רציתי לדעת אם נר וולטרן הינו תחליף בטוח כתרופה נוגדת דלקות במקום אדוויל מאחר ואני סובל מגסטרייטיס? תודה.

18/02/2018 | 15:14 | מאת: רועי

אם לא, אילו תרופות נגד כאבים כן ניתן לקחת..

21/02/2018 | 08:43 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, לשיקול נכנס האם קיים סיכון קרדיואסקולארי מבחנתך (מחלות לב כליליות/כלי דם טרשתיות וכד'). במידה והסיכון הקרידאלי נמוך עדיף תרופות ממשפחת הcox2 כגון ארקוקסיה (פחות נזק קיבתי) ואם קיים סיכון גבוה קרידיאלי אז עדיף תרופות כגון נפרוקסן. בכל מקרה להמשיך טיפול בנקסיום ובכל מקרה אם ניתן להמנע מתרופות נוגדות דלקת אז עדיף. ממליץ להציג את הנתונים לרופא המשפחה המטפל ולקבל החלטה ביחד איתו.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה