כאבי בטן חזקים מזה כמה חודשים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

15/01/2018 | 21:50 | מאת: דן

שלום, סביב אמצע ספטמבר נטלתי על פני שבוע קפסולות של שמן אורגנו ושמן שום על בטן ריקה מס' פעמים ביום בשילוב עם פרוביוטיקה. בתום אותו שבוע התחלתי להרגיש כאבים עזים בקיבה (כמו אלו שקורים כשנוטלים יותר מדי NSAIDS) שלא נעלמו אפילו לאחר נטילת ארוכת טווח של PPI. בחודשיים האחרונים התחילו אצלי גם כאבים חזקים מאד, התקפיים לעתים, בבטן התחתונה. לאחר שהכאבים התחילו חציתי כמוסת אורגנו כזאת ונדהמתי לגלות שהשמן הגלום בה חזק כחומצה ושורף בעור חזק יותר מכל פלפל. האם ייתכן כי נטילת כמוסות שמן האורגנו כפי שנטלתי (על בטן ריקה, מס' פעמים ביום על פני שבוע) יצרו אצלי פצע, או אף נקב, בקיבה שיכול להסביר את הכאבים? תבחין נשיפה שלילי להליקובקטר. רופא המשפחה שלי מסרב לשלוח אותי לגסטרוסקופיה משום שעשיתי אחת לפני שנה עקב כאבים שמקורם היה בנוגדי דלקת (ונרפאו עד מועד הגסטרוסקופיה). אני נוטל כמויות גדולות של אומפראזול ונקסיום (בהוראת רופא המשפחה) כבר כמה חודשים ואין שום שיפור. מה אני אמור לעשות? תודה רבה דן

17/01/2018 | 11:09 | מאת: שיר

תעשה בדיקת צואה הרבה כאבים בבטן יכולים לנבוע מיזה

שלום לך, אתה מתאר מהלך כרוני שכבר נמשך לתקופה ארוכה. ממליץ לפנות לבירור אצל רופא גסטרו

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה