פיענוח בדיקת מנומטריה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

20/10/2017 | 16:04 | מאת: רותם

עשיתי בדיקה מונמטריה ורשום לי בפיענוח כמחצית מהגלי פריסטלטיקה בגוף הושט בעלי אמפליטודה נמוכה וכישלון סגמנטרי משמעותי מה זה אומר? רציתי לדעת אם יש לבעיה פיתרון? ממה זה נובע? והאם זה גורם להקאות כי אני לא מפסיק להקיא והייתי מאושפז מספר פעמים? תודה רבה מראש

21/10/2017 | 23:27 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, קודם כל אקדים ואכתוב שחסר מידע רב מהבדיקה שביצעת שלא פירטת.... ישנם פרמטרים קריטיים בבדיקת המנוטמטריה אותם לא ציינת. כמו כן מחלות רקע שלך, תרופות קבועות, ניתוחים ועוד לגביך לא פורטו. לגוף שאלתך, אכן מתוארת בעיה בכיווץ הושט בצורה ככל הנראה משמעותית. סיבות רבות לכך ואכן בעיה זו יכולה להוביל לתסמינים שתיארת. מתחילים בטיפול בשינוי אורח חיים- שתיית נוזלים עם מסמיכים, פחות מוצקים, אכילה בישיבה, שתיית מרובה עם המזון. לתרופות כגון פרוקינטיקס אין תפקיד כאן. ממליץ כמובן לדון עם הרופא המבצע!

22/10/2017 | 14:11 | מאת: רותם

לא עברתי נתוחים בן אדם בריא בדרך כלל פתאום לפני כארבעה חודשים התחילו לי הקאות כל מה שהייתי אוכל או שותם הייתי מקיא התחלתי להקיא דם אז אישפזו אותי בוולפסון עברתי שם סדרת בדיקות וצילומים ולא מצאו כלום אמרו לי שיש לי דלקת בקיבה וכנראה שזה מהחיידק הליקובקטור נתנו לי אנטיביוטיקה אבל זה לא עזר ההקאות המשיכו הרופא שלח אותי לעשות בדיקת נשיפה וגילו שאין לי חיידק אז הפסקתי עם האנטיביוטיקה הביאו לי כדורים נגד בחילות גם לא עזר עשיתי סיטי ראש אמרו אולי זה מהראש גם הכל תקין ואז עשיתי את הבדיקה של הושט וזה מה שרשמו לי בפיענוח של הבדיקה רציתי לדעת ממה זה בא והאם זה משהו שמסתדר יש לזה טיפול? תודה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה