בדיקת קפסולה מצלמה במקום קונולסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

18/10/2017 | 18:21 | מאת: גליה

שלום, אני בת 39 באה עם היסטריה משפחתית של אמא חולת קולטיס אבא נפטר מסרטן הלבלב, אחותי שלאחרונה התגלה לה פוליפ ממאיר במעי הגס שהוציאו דוד שלי שנפטר ממחלת סרטן המי הגס, הבנתי שאני בקבוצת סיכון גם וצריכה לבצע בדיקת סקר , רציתי לברר עם אני יכולה לעשות את הבדיקה החדשה עם הקפסולה מצלמה או עדיף את הרגילה? מעדיפה כמה שפחות פולשני, השאלה עם אני עושה את הבדיקה עם הקפסולה ואם רואים פוליפים יכולים להוציא אותם? אשמח לקבל תשובה בנושא תודה

19/10/2017 | 15:53 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, מבין את הנטייה להמנע מבדיקות פולשניות אך בשלב זה, ממליץ בכל זאת לבצע קולונוסקופיה בה היכולת לאתר ממצאים גבוהה יותר (בדגש על כך שאת בקבוצת סיכון) וגם לטפל במידת הצורך כבר בזמן הבדיקה כולל יכולת לקחת דגימת רקמה ולאפיין אותה. בהצלחה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה