בטן נפוחה ובעיות עיכול

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

15/10/2017 | 22:41 | מאת: קרן

שלום רב, לאחרונה מרגישה נפיחות בבטן, גרפסים קטנים פנימיים, יציאות לא מוסדרות. איני אוכלת אוכל שומני או גאנק פוד, התחלתי להתעמל ברציפות הליכון פילאטיס. מה לעשות?

18/10/2017 | 05:01 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, מציע בשלב ראשון, לראות אילו מזונות מחמירים את התסמינים, להמנע ממשקות מוגזים, להמנע ממזונות המכילים סורביטול (ממתיקים מלאכותיים), כאמור להמנע כמה שניתן ממזון שומני- ממליץ כמובן להיוועץ בדיאטנית. להשלים בדיקות דם כלליות, סרולוגיות לצליאק. לנסות חלב דל לקטוז. במידה ועדיין תסמינית, או שקיימים "דגלים אדומים" כגון ירידה במשקל, או הפרעה מעבדתית, יש להרחיב בירור על ידי הרופא המטפל.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה