כאבים בחזה וושט וקשי נשימה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

12/10/2017 | 14:04 | מאת: רוית

שלום רב, אני חולת קרוהן מזה 5 שנים מקבלת טיפול ביולוגי של רימייקד, אמורה לעבור לאינטיביו בטיפול הבא, כיוון שעדיין יש לי כאבי בטן. בדיקת קלפטרוקטין ערך781. בשבוע האחרון יש לי כאבים חזקים בוושט ובחזה, קורה בלילה. היה לי התקף חזה. כאבים שעלו וירדו כל כמה דקות וקשיי נשימה. שוב הלילה כאבים בחזה וקשיי נשימה. בטן נפוחה. בשכיבה יותר קשה, בישיבה יותר קל. האם מדובר בחסימת מעיים ? (סובלת מבטן נפוחה עם חסימות) דלקת בוושט ? כיצד ניתן לאבחן ? דחוף לאבחן ? בתודה מראש, רוית

14/10/2017 | 08:41 | מאת: ד"ר דן פלדמן

בכל חשד לחסימה/תת חסימה יש לפנות בהקדם למיון. האם מעבירה יציאות? גזים? מקיאה? במקרים של ספק כזה נפורום לא יכול לעזור... לפנות בהקדם לרופא מטפל/מיון להערכה ראשונית (צילום בטן/הדמייה נוספת וכד').

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה