מינון אימורן, לא כמו שהרופא אמר

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

10/10/2017 | 06:47 | מאת: לימורשרה

חולת קרוהן 20 שנה. בת 40. מטופלת כבר שנתיים באימורן. הרופא אמר לי לקחת 2 כדורים, אבל אני לוקחת רק אחד (50 מג). האם כדור אחד זה כאילו לא לקחתי כלום? או אם כדור אחד עובד, אז אפשר להשאיר את זה ככה? עוד שאלה. אם אקח 2 כדורים, האם עדיף לקחת אחד בבוקר ואחד בערב, או עדיף לקחת את שניהם בערב? תודה. חגשמח. לימור

14/10/2017 | 08:10 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, מכיוון שאת מטופלת עם קרוהן במשך שנים רבות ואני מניח שאת במעקב גסטרואנטרולוג שמכיר אותך היטב והוא זה שגם עוקב אחרייך אנדוסקופית/מעבדתית וכד' אני חושב שפשוט כדאי להיוועץ איתו ולהבין מהם השיקולים. לגופו של עניין, מינון האימוראן ניתן בעייקרון לפי מג לקג ליום (- לפי משקל גוף) ובהתאם לשיקולים נוספים המושפעים מאימוראן כגון ס"ד, אנזימי כבד, תפקוד כלייתי... וכמובן "התנהגות" המחלה. ייתכן שלדעת הרופא המטפל, חלה מגמה של התלקחות... אינני יודע מכיוון שלא פירטת. כאמור ממליץ להיוועץ עם הרופא המטפל.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה