כאבי בטן מזה 3 חודשים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

09/10/2017 | 12:13 | מאת: יאיר

שלום רב בן 50 מזה 3 חודשים סובל מכאבי בטן קלים תמידיים וכאב במעי קצת מעל פי הטבעת שהחלו לאחר לקיחת תוסף תזונה חדש בשם בי פוזיטיב, הכאבים נמשכים גם לאחר שהפסקתי לצרוך את התוסף, בדיקות דם רגילות, בדיקת דם סמוי בצועה ואולטרא סאונד בטן ואגן יצאו תקינים, יציאות ומשקל תקינים, רופא גסטרו שלח אותי לבדיקת קולונוסקופיה ואני מאוד בלחץ שמא זה יכול להיות סרטני, יש לציין שבבדיקת קולונוסקופיה שביצעתי לפני חמש וחצי שנים נמצא ונכרת פוליפ היפרפלסטי ונמצאו סעיפים מרובים, האם יתכן והכאבים הם מהסעיפים? האם יכולה להיות סיבה אחרת?

14/10/2017 | 07:59 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום רב, כמובן שהכאב יכול לנבוע מהסעיפים- זו סיבה שכיחה. סיבות אחרות גם באות בחשבון מבחינת כאבי הבטן, לא ברור בשאלה שלך האם הכאבים קשורים לארוחות, שינוי תזונה נוסף שעשית. האם אובחנה לך פיסורה? פוליפ היפרפלסטי, באזור הסיגמה/רקטום הינו ממצא שכיח ושפיר. בכל מקרה לאור גילך ופרק הזמן שעבר מהבדיקה הקודמת, ממליץ כמובן כמתוכנן לבצע את הקולונוסקופיה. בהצלחה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה