צרבות ריפלוקס וכאבי חזה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

04/09/2017 | 22:44 | מאת: ענבל

שלום רב אני בת 32 בריאה בדרך כלל הובחנתי לפני שנתיים וחצי עם בקע קטן בסרעפת ודלקת קלה בוושט ללא חיידק, לפני ארבעה חןדשים החלו אצלי כאבי תופת בחזה באיזור הצלעות העליון ביצעתי צילום חזה, מיפוי עצמות, אולטרסאונד בטן, בדיקה נוירולוגית, דם סמוי בצואה וכן מלא בדיקות שיצאו תקינות, בחודש האחרון התחילו כאבים בשכמות וריפלוקסים וצרבות קשים מנשוא למרות שכבר סבלתי מהם בעבר. התחלתי להימנע ממזון מהחי ממש תזונה טבעונית שהקלה עלי ב90 אחוז בצורה משמעותית וממשיכה ליטול נקסיום פעמים ביום בעוד חודש גסטרוסקופייה וקולונסקופייה. הכי חשוב לציין שבשבועות האחרונים קשה לי לבלוע אוכל יבש כמו צנימים מלבד זאת אין קושי אחר אין ירידה במשקל ובדיקות דם תקינות 1. מדוע תזונה טבעונית משפרת כל כך את הצרבות והאם עלי להמשיך בה כל חיי? 2. האם יש סיכוי שבזמן כה קצר תיתפתח חלילה מחלה במצב מתקדם בוושט או בקיבה? 3. האם הכאבים צד שמאל ובגב קשורים לקיבה?

06/09/2017 | 15:27 | מאת: ד"ר דן פלדמן

ישנם מזונות רפלקסוגניים (נענע, קפאין., אוכל שומני...)- ממליץ ייעוץ דיאטנית. אין צורך להמשיך רק בתזונה טבעונית. ממליץ המשך טיפול בנקסיום. ביצוע האנדוסקופיות להערכת חומרת המצב. בהמשך בדיקות נוספות לשיקול דעת הגסטרואנטרולוג המטפל.

06/09/2017 | 17:31 | מאת: ענבל

ראשית תודה רבה על התשובה המהירה שנית אם גסטרוסקופיה תקינה לפני שנתיים וחצי מה הסבירות שחלילה התפתח משהו חמור מאוד?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה