צילום בטן - MRI או CT?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

31/08/2017 | 00:12 | מאת: דן

שלום, אני סובל ממספר בעיות רפואיות כמו גם מכאבי גב ועכוז ב-11 החודשים האחרונים ללא מצא חד מאד בMRI עמ"ש. בעקבות הנ"ל ובעקבות ירידה במשקל בשנה האחרונה (בשל הכאבים הפסקתי לזוז ומסת השריר שלי ירדה משמעותית) הראומטולוגית המליצה לי לעבור CT חזה ו-CT בטן. להערכתי גם CT אגן בקנה וגם CT של הגרון בעקבות בעיית נשימה בשינה. האם צילומי MRI (שלצערי ודאי אצטרך לעשות באופן פרטי) יוכלו להוות אלטרנטיבה סבירה לאבחון פתולוגיה כלשהי, לבינתיים, לפני שפונים לאפיק המסרטן של צילום CT? אני מעדיף לשים 10,000 ש"ח על MRI על פני הקרינה שבCT - אבל כמה זה אפקטיבי והאם יש מקום לחפש גורם שיפנה לMRI ולא לCT? תודה רבה, דן

אנחנו פורום גסטרו מה קשור שאלה הזאת?

04/09/2017 | 15:59 | מאת: דן

כגסטרואנטרולוג, אני מניח שיש לך יכולת טובה להעיד על ההבדלים המהותיים בין CT בטן לMRI בטן - ולכן הפנייה אליך. תודה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה