עצירות קשה,מהן הסיבות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

30/08/2017 | 09:53 | מאת: דינה

שלום רב!אני בת 54,מטופלת ע''י אמלו וקרדילוק ליתר לחץ דם. בשבועיים האחרונים סובלת מעצירויות קשות מאוד שגורמות לי סבל רב(המעי מתפנה אחרי 40 דקות ומאמץ מירבי על שרירי הבטן). בינואר 2017 עברתי קולונוסקופיה שגרתית והיא הייתה תקינה לחלוטין. לאחרונה לא שיניתי את התזונה שלי ולא שיניתי את כמות המים שאני צורכת במהלך היום. ספירת דם שלי תקינה,אני לא יורדת במשקל,לא לא משתמשת בחומרים משלשלים. מהן הסיבות הנוספות שעלולות לגרום לעצירות כל כך קשה? תודה. דינה

שלום קודם כל מדובר בעצירות תפקודית ללא מחלה אורגנית תנועת מעי לא אפקטיבית סיבה - תזונה לא נכונה טיפול תרופתי יש לפנות למרפאת מומחים

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה