גסטריטיס אוטואימוני וריפלוקס לרינגופארנג'יאלי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

19/08/2017 | 00:34 | מאת: אבי

שלום לפני כשבועיים הייתי בביקור אצל רופא אאג לאחר בדיקת שינה ביתית שהצביעה על הפסקות נשימה בשינה בדרגת חומרה קלה. הרופא שם לב שאני מכחכח וכמו כן אמרתי לו שאני מרגיש מעין היצרות בדרכי הנשימה בגרון ותחושה כאילו יש שם משהו שמפריע לנשימה ובליעה. הרופא בדק בעזרת אנדוסקופ את האף והגרון ואמר שיש בצקת באזור הגרון ושזה נקרא LPR ( ריפלוקס שקט בשפה עממית). הוא דיבר איתי על שינוי בהרגלי תזונה ושאם לא יהיה שינוי בעוד כמה שבועות עליי להתייעץ עם רופא גסטרו לגבי הטיפול התרופתי. היות והדיאטה שלי די מאוזנת אז לא חושב ששינו בתזונה יעזור לי ולכן לא יהיה מנוס מטיפול תרופתי. היות ויש לי בנוסף גסטריטיס אוטואימוני עם רמות גבוהות של גסטרין אני יודע שלא מומלץ במקרים אלה להתחיל טיפול בתכשירים כגון אומפרדקס. אני מבין שאומפרדקס משמש לטיפול גם ב LPR ומכאן ה"דילמה" באשר לסוג הטיפול במקרה זה. האם יכול להיות שבנוסף ל LPR יש מה שנקרא Cricopharyngeal spasm (עווית קריקופרינגיאלית) למרות שרופא אאג לא ציין את זה ? איך אתם ממליצים לטפל ב LPR תרופתית מזווית גסטרואנטרולוגית כאשר יש גם גסטריטיס אוטואימוני במקרה הנ"ל ? תודה אבי

ב גסטריטיס אאוטואמונית חובה לבדוק נוכחות חיידק HP עם קיים חובה לטפל ברפלוקס מטפלים ב כדורי PPI חוסמי חומצה

23/08/2017 | 22:36 | מאת: אבי

שלום לפי כל הבדיקות עד עכשיו HP שלילי. משנה משהו מבחינת הטיפול ? תודה אבי

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה