תפקודי כבד גבוהים שנים.

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

03/08/2017 | 07:35 | מאת: יפעת

בת 63. בדיקות הדם תקינות חוץ מתפקודי הכבד בשנים האחרונות לא תקינות. התשובה האחרונה שקיבלתי: בילירובין דיירקט = 0.09 GOT - 35 GPT - 56 GGT - 96 אלקלי פוספטאז - 114 לפני כשנתיים עשו לי ביופסיה של הכבד והתשובה היתה: דלקת מינימלית ולא משמעותית של הכבד. הרופא שוקל שאעבור שנית ביופסיה. מה דעתכם על התוצאות הנ"ל והאם מוצדק שוב לעשות ביופסיה?! כי הבדיקה ממש כאבה לי... תודה על המענה שאקבל.

מהנתונים החלקיים מאד שציינת, ככל הנראה מדובר בהפרעה מתמשכת קלה באנזימי הכבד ששאר הבירור לא הביא לאבחון הסיבה. החלטה על ביופסיית כבד רק בהתאם לשיקול ולחשד הקליני ומקובלת להמשך בירור במקרים שאין אבחנה לאחר בירור מקיף

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה