כאבים שהחריפו בבטן עליונה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

04/07/2017 | 16:32 | מאת: גלית

שלום. בת 35. בריאה בד"כ. תמיד הייתי רזה מאוד כ 55 ק"ג עם גובה 1.74 ומשקל יציב מגיל 17 עד לפני 3 שנים. לפני 3 שנים לאחר זיהום בבטן היו הרבה שלשולים ותקופה של כאבי בטן וירדתי ל 50 ק"ג בלבד במשך שנה. מאז אני כבר 3 שנים במשקל יציב 50 קילו ולא הצלחתי לעלות חזרה. בדיקות הדם והצואה בסדר. לפני שנתיים החלו לי כאבים באיזור מפתח הלב אחרי האוכל וקצת מימין אליו וצרבות ולפעמים תחושה שהטעם של האוכל עולה. לכן מקפידה לא לשכב אחרי אוכל. למרות שלוקחת מאז אומפרדקס זה לא פתר לגמרי את הבעיה. גסטרוסקופיה לפני שנה וחצי תקינה. לפני חודש עשיתי US בטן עליונה ותחתונה ( תקין ) והייתי צריכה לשתות 6 כוסות מים - בערך ליטר וחצי מים בפחות משעה. הרגשתי מפוצצת בבטן עליונה. מאז, ממש מייידית אחרי, עבר כבר חודש יש לי החמרה משמעותית בתופעות באיזור הקיבה - יש קצת בחילות, יש יותר כאב אחרי אוכל בד"כ כשעתיים שלוש אחרי, מרגישה שמתמלאת יותר מהר וכו'. האם העובדה שהקיבה היתה מלאה בליטר וחצי מים יכול להיות שפגעה בקיבה או בתפקוד שלה ומאז התופעות החמירו מאוד? זה הולך ומחמיר... מה עושים ומה לדעתך ההסבר? הבעיה שזה יגרום לי לרדת עוד במשקל ואני מאוד רזה ולא רוצה... תודה רבה

דרוש מעקב קליני והשלמת בירור.. יש לפנות בהקדם לרופא מטפל. פחות סביר ששתיית המים גרמה להחמרה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה