כאבים בעצם הזנב

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

28/06/2017 | 23:09 | מאת: עומר

שלום עברתי לפני שלושה שבועות בדיקת קולונוסקופיה שבה מצאו לי קרוהן. בחמישה ימים האחרונים יש לי כאבים בעצם הזנב ממוקמים באזור פנימי כזה, ומתגברים בעשיית צרכים. קראתי שלפעמים יכולה להיות פגיעה אחרי קולונוסקופיה בעצם הזנב, אם זה המצב מה המשמעות של הדבר, איך מטפלים ואיך מאבחנים?

ראשית צריך לאבחן ולשלול סיבות אחרות כמו פיסורה אנלית שתגרום לכאבים בזמן צאיה. במידה ויש חשד לכאבים מאזור עצם הזנב לפנות לבדיקת אורטופד. ישנן תרופות אנטידלקתיות אך מעדיפים להימנע מהן כלל האפשר בקרוהן. ניתן לתת לתקופה קצרה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה