התייעצות - מבקש חו"ד של שני רופאים מומחים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

13/06/2017 | 17:15 | מאת: אבי

מצ"ב קובץ סיכום ביקור אחרון אצל גסטרואנטרולוג. 1. רמת גסטרין אחרונה שנבדקה טרם הגסטרוסקופיה בחודש מאי הייתה > 1000,אולם לפי תוצאת ביופסיה אחרונה נצפו שינויים מינוריים בהשוואה לגסטרוסקופיה הראשונה והביופסיה שלאחריה. איך ניתן להסביר את זה במיוחד לאור העובדה שערכי גסטרין לפני הגסטרוסקופיה הראשונה היו בסביבות ה 700 ( לא חצו את קו ה 1000) ? 2. מזה שנתיים ~ אני מתלונן על טעם מלוח בפה (ומעט מר) שבא והולך וזה מפריע לי.תחילה התלוו לזה גם צרבות,אולם כעת אין צרבת ונשאר הטעם המלוח בלבד.לאחר שאוכל עגבנייה (מזון חומצי) מופיעה לעיתים שלפוחית עגולה קטנה מתחת ללשון שמתמוססת באותו היום.מדוע הרופא קבע שיש לי GERD ורשם אומפרדקס כטיפול לחודש ימים רק על סמך התלונה של הטעם המלוח ? האם אין ל GERD בדיקות אובייקטיביות לאישור האבחנה ? איני טוען שלא מדובר ב GERD ,אבל הייתי מצפה לקבוע אבחנה על סמך כמה סימפטומים ולא סימפטום בודד (טעם מלוח) במיוחד שבביקור הראשון אצלו הוא לא רשם את זה על אף תלונתי על הטעם המלוח.למה מופיעה שלפוחית מתחת ללשון לאחר אכילת מזון חומצי ? 3. אני נוטל B12 באופן קבוע בגלל ה CAG. כעת ה B12 עומד על 500 ~ . האם להפסיק טיפול ב B12 לבינתיים ולחזור על בדיקות דם מאוחר יותר או להמשיך לקחת פעם בשבוע ? בזמנו נאמר לי ע"י רופא המשפחה שאצטרך לקחת B12 כל החיים , לכן נראה לי מוזר שכעת עליי להפסיק לחלוטין על אף שהוא בנורמה. תודה אבי

רמת גסטרין מוגברת יכולה להעיד של מצב שבו יש ירידה בחומציות בקיבה. ישנן גם סיבות אחרות לרמת גסטרין מוגברת. רפלוקס יכול להיות בסיסי או חומצי. ניתן לבצע בדיקת PH מטריה ו IMPEDENCE . ב 12 אכן גבוה. ניתן להפסיק זמנית תוך מעקב אחר רמתו ונטילה חוזרת בהתאם

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה