שינויים בהרגלי היציאות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

11/06/2017 | 19:47 | מאת: עידו

שלום רב בן 28, בריא בדרך כלל. מזה חצי שנה או יותר יש לי שינוי בהרגלי היציאות - בעבר 3 יציאות ביום צואה רגילה במרקם רגיל, כיום יש ימים בהם 5-6 פעמים ביום בשירותים. הצואה הפכה רכה מאוד, לעיתים סיבית ומתפרקת, לעיתים צואה דקה וארוכה. ללא כאבי בטן בכלל, יש מעט גזים אבל לא יותר מהרגיל. בדיקות הדם תקינות (אין אנמיה, CRP תקין ושאר התוצאות תקינות), בדיקות צואה תקינות כולל דם סמוי שלילי. ללא ירידה במשקל, הרגשה כללית טובה. נושא היציאות מאוד מטריד אותי, עשיתי שינויים תזונתיים כמו הימנעות ממוצרי חלב, אבל התופעה לעיתים במגמת שיפור אבל חוזרת לסירוגין. אני מודאג ממרקם הצואה ומהתדירות. מה עליי לעשות? תודה על העזרה

לבירור גסטרואנטרלוגי מסודר. ישנן עוד מספר בדיקות שניתן לעשות. יתכן ותופנה לקולונוסקופיה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה