כאבים בבטן העליונה - דלקת בלבלב/בקיבה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

05/05/2017 | 14:40 | מאת: סימה

שלום רב, בעלי בן 52 - לפני כ-3 ימים הופנה למיון עקב כאבים חזקים בבטן העליונה (ההפניה למיון הייתה כדי לשלול אירוע לבבי ואכן נשלל) בבדיקות דם שנעשו במיון : ליפז 436 - עמילז 169 - CRP 50 חשוב לציין שהוא חולה סוכרת (כ-15 שנה) לא מאוזן - בדיקה מלפני שבוע HBA1C -- 11.3 מטופל בג'נואט 2 כדורים ביום + 1 אמריל רופא כירורג שבדק אותו אבחן דלקת בלבלב (על סמך בדיקות הדם) , לאחר בדיקה גופנית הרופא לא ראה צורך באישפוז, הוא שוחרר הבייתה עם המלצה לבדיקת אולטרסאונד + הפניה לרופא גסטרו וקיבל כדורים "לוסק" - הכדור מקל מעט על הכאבים אך הוא עדיין סובל... בפניה לרופאת המשפחה בקופ"ח כדי לקבל את ההפניות היא אמרה שעל סמך הבדיקות לא מדובר בדלקת בלבלב אלא בדלקת בקיבה!!! אשמח לדעת מה דעתכם על האבחנה ובנוסף - אם מדובר בדלקת בלבלב האם יש קשר לסוכרת, כלומר האם הדלקת "משבשת" עוד יותר את רמות הסוכר ??? הוא מנסה כבר שבועיים לאזן את הסוכר ע"י תזונה נכונה כפי שעשה והצליח בעבר (ללא קשר לפניה למיון, "לקח את עצמו בידיים" מאז התוצאה 11.3) והסוכר נע סביב ה - 250 - 300 גם בבוקר וגם בערב. תודה מראש!

לא ניתן לתת מענה לפנייתך דרך מדיה זו. נא לפנות לייעוץ גסטרו מסודר

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה