דיברטיקולוזיס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

01/05/2017 | 14:37 | מאת: ניר

שלום גיל 48. כל החיים היו לי יציאות יחסית רכות. בשנה האחרונה סובל מעצירות שהולכת ונהיית קשה למרות אותה תזונה. בדיקות דם מקיפות ודם סמוי בצואה תקינים. CT בטן לפני שנה תקין פרט ל"סעיפים ספורים בסיגמואיד קולון". בחודשים האחרונים העצירות החמירה עם יציאות שמורכבות מהרבה חתיכות קטנטנות עיגולים קטנים וצריך להתאמץ בשביל להוציא כמה עיגולים ולפעמים לוקח שעתיים עד שמצליח להוציא את הכל. מבלה כל יום לפחות שעה וחצי נטו בלחיצות בשירותים בכמה פעמים במצטבר וזה קשה. יש גם תחושת מלאות בצד שמאל תחתון של הבטן ולפעמים שם קצת כאב לפני היציאה. רציתי לשאול 1. האם דיברטיקולוזיס יכול לגרום לעצירות וליציאות קטנות ולקושי להוציא אותן? איך זה גורם האם זה חוסם את הצואה וגורם לה להתקשות? 2. אם כן מה עושים....?? יש פתרון? 3. האם במקרה כזה יעזור יותר נורמלקס או פסיליום? תודה רבה

03/05/2017 | 06:13 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, דיברטיקולוזיס יכולה להוביל למגוון תסמינים ביניהם גם עצירות. ממליץ בשלב הראשון לאור הגיל והתלונות לבצע קולונוסקופיה לשלול סיבות אחרות. בעיקרון, לדיברטיקולוזיס ועצירות מומלץ דיאטה עשירה בסיבים וניתן כמובן להתשמש בתכשירים מרככי צואה ואחרים על מנת להקל להקל על העצירות. נורמאלאקס אכן פיתרון טוב מאוד בשלב שני לאחר שינוי דיאטה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה