האם האבחנה היא צליאק?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

30/04/2017 | 19:29 | מאת: דניאלנ

להלן תוצאות בדיקת הגסטרו: Duodenum, biopsy: - Villous atrophy with crypt hyperplasia, chronic inflammatory infiltrate and increased intraepithelial lymphocytes, consistent with Celiac disease. בדיקת דם תקינה (בעבר היתה גבולית) האם האבחנה היא צליאק? אודה לתשובה

03/05/2017 | 06:00 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שאלה שעולה הרבה בפורום ובמרפאה. האבחנה של צליאק נורכבת ממס' רבדים. סיפור קליני, רמזים מעבדתיים (סרולוגיות של נוגדנים), אנדוסקופיה וביופסיה. הנוגדנים יכולים להיות תקינים (צריך לוודא שאין חסר בנוגדן IGA) והביופסיה מראה פתולוגיה. צריך לזכור שהתוצאה של הביופסיה לא ספציפית ויש סיבות נוספות שיכולות להוביל לתשובה דומה. במקרים שנויים במחלוקת אפשר לשקול ביצוע בדיקה גנטית מהרוק לHLA DQ2 DQ8 כדי לתרום עוד לאבחנה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה