אופן נטילת תרופה לריפלוקס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

18/04/2017 | 10:31 | מאת: דפנה

שלום, לאחרונה התחלתי לקחת פאמוטידין בערב, קרוב לשינה, יחד עם עוד 2 תרופות : סטאטור ולוסרדקס. רציתי לקבל אישורכם שאין לכך השפעה על האפקטיביות של הפאמוטידין. בגדול - אני מרגישה יותר טוב עם פאמוטידין מאשר עם, למשל, קרדילוק או אומפרדקס והבני דודים שלהם. אולי משום שאני לא אוכלת ארוחת בוקר חצי שעה לאחר הנטילה אלא קרייקר קטן עם השתיה? בנוסף, אני נוטלת גם פלאביקס ונאמר לי שתרופות מקבוצת PPI מקטינות את ההשפעה של פלאביקס.

19/04/2017 | 14:16 | מאת: ד"ר דן פלדמן

מומלץ להרחיק את זמן מתן הPPI והפלאביקס. איו השפעה על האפקטיביות של הפאמו'. לשים לב שעם הזמן במתן יומיומי של פאמוטידין, נוצר תהליך של טאכיפילקסיס עם ירידה בתגובה לפאמו' כל כן מומלץ לרווח יותר את זמני טיפול תרופה זו.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה