נפיחות בטן גזים וגרעפסים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

12/04/2017 | 21:19 | מאת: שולמית

דר שלום בתי בת הארבעים ושתיים סובלת בחודשים האחרונים מאוסף של תסמינים (לאחר מספר חודשים של דיאטת פליטות עשירה בחלבון שומן בשר אגוזים שקדים ירקות) נפיחות איומה בבטן מלווה בכאבים ולחץ על אברי הבטן עליה של אוכל לא מעוכל למעלה צריבה בגרון הרגשת חנק כתוצאה מאכילת רוב המזונות חולשה עייפות ... למרות הדיאטה עליה מתמדת במשקל בירור אנדוקריני גניקולוגית גסטרואנטרולוגי לא העלה כולל גסטרו סקופיה לא העלה דבר בירור אצל אלרגולוג רגישות למזונות רבים במיוחד אלו שנאכלו בהגזמה כמו שקדים אגוזים כתחליף לקמח במהלך הדיאטה רופא המשפחה וגם שאר הרופאים לא יכולים להפנות הלאה כי אינם יודעים במה מדובר האם יש כיוון כלשהי לבירור נוסף? האם קנדידה יכולה להיות הגורם ? ואם כן מה עושים? למעלה מחצי שנה של בירורים שלא העלו דבר אשמח לתשובה בתודה שולמית

17/04/2017 | 08:01 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, לפי תיאורך, התסמינים החלו עם הדיאטה המדוברת..... מדוע לא להפסיק אותה? ללכת לדיאטנית. אפשר לנסות דיאטות אחרות כגון FODMAP. ייתכן והתסמינים אכן מקורם ב"אלרגיה למזון". האם עברה בירור של צליאק? רגישות ללקטוז? תבחין נשיפה לSIBO? (שגשוג חיידקי מעי דק)- כל אלו גם יכולים להוביל לתחושת תפיחות ואי נעימות. ממליץ להתחיל מדיאטנית ולשוב למרפאת גסטרו. חג שמח.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה