בהמשך ליציאות לא תקינות.

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

12/04/2017 | 12:32 | מאת: שאול.

תודה רבה על עזרתך והכוונות הטובות. העתקתי לכאן את תגובתך רק בשל נוחות מרבית: שאלתי לגבי יציאות מרובות לאחרונה כולל קרוהן+קולוטיס. עניתה: חסרה אינפרומציה בשאלתך אך אשתדל מאוד לעזור. מבחינת המחלה הבסיסית, העלייה בתדירות היציאות, עם דמם- קודם כל יש לשלול התלקחות המחלה על ידי הרופא המטפל. אינני מה היקף מעורבות המעי הגס ומתי בוצעה בדיקה אנדוסקופית לאחרונה, מתי נבדקו לאחרונה מדדי דלקת כגון CRP וכד' אך ייתכן ותזדקק לאנדוסקופיה חוזרת. כמו כן כמובן אפשרויות אחרות כגון זיהום באות בחשבון (אך סבירות נמוכה, לא ציינת שלשול או חום). כמובן שיש קשר לIBS אך אתה מתאר עלייה בתדירות היציאה הדמית. ממליץ לפנות בהקדם לגסטראונטרולוג המטפל. תוספת ותשובות: חולה קרוהן+קולוטיס כשנתיים נבדקתי בפעם הראשונה ע"י קולונסקופיה, בשל שילשולים לא פוסקים. נראתה התלקחות קלה באזור הקצה, הרקטום + קצת בהמשך, אבל לפי בדיקות נוספות חלה רק באזורים הללו. לכן ככל הנראה סובל מקרוהן+קולוטיס לפי רופא מטפל. לאחרונה אנדסקופיה הראתה החמרה במצב קיים, חשוב לציין שבכל זמן המחלה ככל הנראה התלקחות הייתה, אם קלה, אם קשה, אבל בכל זמן הטיפול (רפסאל פומי, נרות, חוקן -לאחרונה), הופסקו ולא היו שילשולים או חום. מהו IBS? ולפי מה שהבנתי ממך, יתכן שכל עניין דחיפות היציאות (כולל יציאות), הם למעשה בשל הדלקת במעי והחמרתה ואם בכלל? ואינה קשורה למעי רגיז וכדומה? שוב תודה רבה על העזרה, ההכוונה חג שמח בריא ומאושר שאול.

17/04/2017 | 07:47 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, אכן הוספת מידע חשוב. במקרה שלך אכן כאפשרות ראשונה כמובן הייתי מברר לעומק את מידת החומרה של התהליך הדלקתי, שולל בלי כל קשר זיהום. האם אתה מטופל כלל למחלת המעי? ממליץ בהקדם להיוועת ולעדכן את הרופא המטפל.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה