בעיות עיכול והשלכות נוספות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

11/04/2017 | 13:38 | מאת: הדר

אני בן 25 ואני במצב מוזר מאוד כבר תקופה ארוכה. לפני כחצי שנה טיילתי בהודו,במהלך הטיול התחלתי לסבול מבעיות עיכול עד למצב של חום גבוה ושלשולים כרוניים. כתוצאה מכך, קיבלתי אנטיביוטיקה שייצבה את מצבי וחזרתי לאט לאט לעיכול סדיר יחסית. לאחר הטיפול האנטיביוטי נותרתי עם צרבות רבות,שיהוקים בלתי פוסקים,תחושת גולה וחנק בגרון ולעיתים קרובות נימולים בכף יד ימין ובכף רגל השמאלית(בעיקר בשעות היום המאוחרות). לפי הבדיקות איבחנו לי בקע סרעפתי קל ותפקודי כבד חריגים וכעת חצי שנה אחרי הטיול הבדיקות דם התייצבו וכך גם הכבד והמדדים תקינים. חשוב לציין שהמצב בחודשים האחרונים השתפר ואני חווה פחות צרבות אך הנימולים ,השיהוקים והגולה בגרון נותרו בעודם. כמו כן, אני עושה הרבה פעילות גופנית וחי אורח חיים בריא, בנוסף עד הודו הייתי אדם מאוד בריא. אשמח לדעתכם,תודה וחג שמח!

12/04/2017 | 08:20 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, לגבי התלונות עם המרכיב הנוירולוגי (נימול)- ממליץ לבדוק רמות B12 וחומצה פולית ולהתייעץ עם נוירולוג. לגבי תחושת המלאות בגרון - צריך לבצע בירור לשלילת מרכיב אורגאני (מרפאת אא"ג, מרפאת גסטרו- לשקול גסטרוסקופיה. לגבי השיהוקים- ממליץ בשלב הראשון- באמת לאכול "בריא". להימנע ממשקאות אלכהוליים ומוגזים, להימנע ממזון שומני\ להימנע מאכילה מהירה מדי,. גם לרפלוקס ממושך ייתכן אפקט התורם לשיהוקים כרוניים. כמו כן לא ציינת תרופות כלשהן כרוניות שאתה לוקח... האם קיימת הפרעת מלחים כלשהי בבדיקות הדם... על כן ממליץ לא לסבול ולגשת למרפאת גסטרו ולבצע בירור. בהצלחה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה