שלשולים שלא נפסקים 3 שבועות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

05/04/2017 | 10:26 | מאת: אביטל

היי דר שלטם רב.. בעלי בן 32 כבר 3 שבועות סובל משלשולים.. כל זה התחיל כאשר היינו באירוע והגישו שם משקאות בקנקנים פתוחים והוא היה הראשון לטעום מהקנקן שאמר שטעמו היה רע וביקש להחליף את הקנקן כך שהוא היה היחיד ששתה מהקנקן הזה.. מאותו ערב ועד היום הוא משלשל ולפעמים מקיא.. הלכנו לרופא בתחילה חשב שזה וירןס נתן קל בטן אבל זה עדיין לא עובר השלשולים 3 שבועות.. אילו בדיקות עלינו לבקש מהרופא כדי לדעת באמת מה יש לבעלי? ... במה לדעתך מדובר??

05/04/2017 | 12:56 | מאת: ד"ר דן פלדמן

ממליץ להשלים בהקדם תרביות צואה לחיידקים, בדיקה לפרזיטים ולקלוסטרידיום. כלכלה אוצרת, בדיקות דם חוזרות כולל תפקודי כבד, ס"ד תפקוד כלייתי ומלחים. בהתאם לבדיקות הצואה התחלת טיפול. במידה ולא יחול שיפור, לגשת למרפאת גסטרו.

05/04/2017 | 13:25 | מאת: אביטל

היי דר תודה על התשובה... בבדיקות דם הכל יצא תקין למעט כולסטרול ובעיות בתפקודי כבד שכבר ידועות לפני המצב.. הרופא הביאנגם בדיקה לתרבית צואה מחכים לתשובה.. בתרבית צואה בודקים את כל סוגי החיידקים או רק חיידק ספציפי? את כל שאר הדברים שציינת הרופא לא הפנה אותנו לבדיקה. תודה על המענה.. אבקש מהרופא גם את שאר הבדיקות!

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה