חשוב מאוד: יציאות לא תקינות.

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

03/04/2017 | 20:41 | מאת: שאול.

שלום רב דוקטור, נושק ל-40 מזוהה עם מחלת קרוהן-קולטיס מזה כשנתיים. מטפל בדקדקנות. לאחרונה מספר היציאות (אשר יציאות רגילות בדר"כ, לפעמים עם דם, כך שאני יודע שעדיין קיימת תופעת הדלקת) בעיקר בשעות הבוקר, עלו במספרם באופן משמעותי, כך שבמידה ונעמדו בין 1 ל-2, נכון לתקופה האחרונה נמנה עד לכ-10, רק בשעות הבוקר בין 8:00 ל- 13:00. מיותר לציין בשל כך על בילוי כה רב בשירותים ובזבוז כמויות אדירות של גלילים רק ביממה אחת, אלה גם שאיכות חיי דיי יורדת מיום ליום, בכך שצריך לתכנן את יומי לפי קיבתי. מטופל ברפסאל פומי / נר ולעתים בחוקן, מאז ומתמיד (כשנתיים). האם מוכרת לך תופעה זו לחולים במחלה שלי, האם קשור אולי גם למעי רגיז או משהו דומה אחר? מה הבעיה אצלי? מה אוכל לעשות בנידון?, ומה כדאי ומומלץ לי לבדוק עבור נושא זה? כל דבר שיוכל להקל על התופעה. תודה מראש ושבוע בריא ומוצלח!

05/04/2017 | 12:46 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום רב! חסרה אינפרומציה בשאלתך אך אשתדל מאוד לעזור. מבחינת המחלה הבסיסית, העלייה בתדירות היציאות, עם דמם- קודם כל יש לשלול התלקחות המחלה על ידי הרופא המטפל. אינני מה היקף מעורבות המעי הגס ומתי בוצעה בדיקה אנדוסקופית לאחרונה, מתי נבדקו לאחרונה מדדי דלקת כגון CRP וכד' אך ייתכן ותזדקק לאנדוסקופיה חוזרת. כמו כן כמובן אפשרויות אחרות כגון זיהום באות בחשבון (אך סבירות נמוכה, לא ציינת שלשול או חום). כמובן שיש קשר לIBS אך אתה מתאר עלייה בתדירות היציאה הדמית. ממליץ לפנות בהקדם לגסטראונטרולוג המטפל.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה