האם יש קשר בין שלשולים כרוניים ופטריה/זיהום בנרתיק?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

26/03/2017 | 22:33 | מאת: שני

היי. במשך שנים רבות אני סובלת ממערכת העיכול. זה תמיד חוזר בצורות שונות, תקופות קשות יותר ותקופות פחות. יש המון תסמינים אבל הגרוע שבהם הוא שילשולים בלתי פוסקים, 5-6 פעמים ביום במשך שנים. עשיתי את כל הבדיקות האפשריות, פעם מצאו קצת אודם בקיבה (ספק גסטריטיס), פעם הפרעה בבלוטת התריס שחזרה לנורמל. אף פעם לא את הגורם העיקרי לבעיה. בחודשים האחרונים שמתי לב למשהו. תמיד אחרי תקופה רגועה והרגשה טובה, מגיעה פטריה/זיהום בנרתיק ומיד אחר כך מתחילים השלשולים וההרגשה הרעה שוב, כשאני מטפלת בזיהום (אנטיביוטיקה מקומית/פה) השלשולים פוסקים לזמן מה עד שיש זיהום שוב. עשיתי לפני חודשיים בדיקת פאפ ובתוצאות נראה כי יש שינויים קלים בצוואר הרחם. עשו לי קולפוסקופיה והרופא אמר שנראה שיש "פצע" בצוואר הרחם בתהליך החלמה. השאלה העיקרית שלי: יכול להיות קשר מסויים בין הדברים? חיידק? משהו? סובלת שנים, יורדת במשקל וחייבת עזרה. תודה רבה !

28/03/2017 | 13:17 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שימוש חוזר באנטיביוטיקה נחשב לגורם סיכון להופעת פטרייה. ממליץ לפנות למרפאת גסטרו לבירור כמקובל.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה