כאבים חזקים בבטן תחתונה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

20/02/2017 | 06:44 | מאת: משה

שלום אני סובל שנים מכאבים חזקים בבטן תחתונה בכל יום מספר שעות לאחר ארוחת צהריים כולל גזים מרובים, ללא קשר מה אוכל. בדיקת CTE הראתה שמעי הדק תקין. היציאות סדירות בזכות נורמלקס. בריא בד"כ. האם בדיקת רנטגן למעבר דרך המעי הדק עם חומר ניגוד, יכולה לגלות אם יש בעיה במעי הדק?

שלום לך, נא לפרט יותר מידע לגבי גיל, רקע רפואי, תרופות. האם יש תסמינים נוספים? ירידה במשקל? האם עברת בירור אנדוסקופי? קפסולה מעי דק? האם בוצעו בדיקות לרגישות למרכיבי מזון? האם ניסית שינוי דיאטה?

20/02/2017 | 17:44 | מאת: משה

מידע שד"ר פאדי ביקש: גיל 60,רק בעיית עיכול. היתה ירידה במשקל של 3 ק"ג. לא עברתי בירור אנדוסקופי וקפסולה מעי דק, רק CTE שהיה תקין. רגישות ללקטוז ופרוקטוז -הפסקתי פירות וחלב. שינויים בתזונה עזרו מעט. השאלה- האם רלוונטי שיקוף מעבר במעי הדק כדי לאבחן את הסיבה לבעיה?

שלום רב, בדיקת CTE בדיקה טובה ואמינה- לא ברור מדוע כל התלונות מיוחסות רק "למעי הדק". ממליץ לאור עצירות וירידה במשקל השלמת בירור אנדוסקופי

23/02/2017 | 06:57 | מאת: משה

הכאבים בבטן תחתונה ,מתחילים בכל יום כשעתיים וחצי לאחר ארוחת צהריים (תלוי במזון) האם בירור אנדוסקופי יוכל גם להצביע אם יש בעיה במעי הדק?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה