כאבים בלתי פוסקים בצדי הירכיים

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

07/08/2016 | 10:34 | מאת: מוטי כרמלי

ד"ר בוצר שלום. אני בן 77,בריא,אין לי עודף משקל ומתעמל כל יום כ 45 דקות . מזה כמה שנים אני סובל מכאבים בצדי הירכיים,(יותר בצד שמאל) .הכאבים מופיעים בזמן עליה במדרגות, בזמן שכיבה על הצד, ובזמן קימה ממצב כריעה . רופא קבע שיש לי בורסיטיס טרוכנטרית ,נתן לי כדורי אטופן ללא שיפור. לפני כ 5 חודשים קיבלתי זריקה בצד שמאל, הכאב נעלם, אך חזר כעבור חודשיים. מה עוד ניתן לעשות.

11/08/2016 | 10:51 | מאת: מוטי כרמלי

במסגרת ההתעמלות היומית אני מבצע בין היתר תרגילים אלה : 1.שכיבה על הגב וקירוב הברכיים לכיוון הראש -60 פעם. כריעה וקימה({שכיבת צפרדע}-20 פעם. שאלתי : האם יתכן שתרגילים אלו גרמו לנזק ולכאבים הנלוים ? האם להמשיך בכך ?

20/08/2016 | 07:36 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

מוטי שלום, טרוכנטריק בורסיטיס היא אחת הסיבות לכאב בצידי הירכיים וזריקה מקומית של סטרואידים היא אחת מדרכי הטיפול המקובלות. עם זאת, יתכן גם קרע מלא או חלקי של גיד הגלוטאוס מדיוס שגורם לכאבים באותו המקום ודורש טיפול אחר. אשמח אם תקבע תור למרפאה ברמב''ם בכדי שאבדוק אותך ואוכל ליעץ בהתאם. ד''ר איתמר בוצר www.botser.com

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך