רצועת acl

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

05/10/2015 | 23:03 | מאת: רועי

שלום רב , שמי רועי אני בן 20 במהלך משחק כדורגל נחתתי בצורה סיבובית תוך נפילה. עשיתי בדיקת mri והתוצאות היו : 1. בצקת תוך לשדית כתוצאה מקונטוזיה בקונדילים הפמורלים, בעיקר בקונדיל הפמורלי הלטרלי. כמו כן מעט בצקת באספקט האחורי של הקונדילים הטיביאלים. הסחוסים הארטיקולריים שמורים. 2. מבנה תקין של המניסקי. וגידי הפטלה והקוודריצפס. קרע שלם של LCL, MCL, PCL - 3. מבנה תקין של ה הרצועה הקרועה מונחת באופן אופקי על גבי המשטח הטיביאלי. מדובר בקרע .ACL - ה עליון ברצועה זו. 4. מבנה תקין של המפרק הפטלו-פמורלי. 5. מבנה תקין של הגומה הפופליטאלית. 6. כמות בינונית של נוזל סינוביאלי בבורסה הסופרה-פטלרית וברצסים הפארא פטלרים. 7. מעט בצקת תת-עורית באספקט המדיאלי ובאספקט הלטרלי של הברך חיצונית לקונדילים הרלוונטים. ממצא זה בולט יותר מימין. הייתי שמח אם אוכל לקבל ממך חוות דעת. תודה רבה

07/10/2015 | 22:06 | מאת: רועי

הרצועה הקרועה היא Acl

11/10/2015 | 09:35 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

רועי שלום, קרע בצולבת קדמית לרוב מלווה בחסר יציבות של הברך שעלולה להוביל לפציעות נוספות בברך כגון פגיעות סחוס או קרעים במניסקוסים. בהתאם לגיל החולה והפעילות הגופנית אותה הוא מבצע צריך להחליט האם יש צורך בביצוע שחזור של הרצועה. אתה מוזמן לצפות בסרט הבא ביו-טיוב על מנת להבין יותר מתי צריך לבצע שחזור של הרצועה http://youtu.be/KcK6WypZxrM אשמח לענות על שאלות נוספות ד"ר איתמר בוצר www.botser.com

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך