פרויקט הגנה על חוליות הצוואר לאופנוענים

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

18/06/2013 | 17:54 | מאת: שלומי גז

שלום ד"ר שמי שלומי גז ואני סטודנט שנה שלישית בחוג לעיצוב תעשייתי מכליל במכללת הדסה. אני עוסק כרגע בפרויקט שהרעיון המרכזי שלו הוא אביזר המתחבר לקסדה של אופנועני שטח ומגן על עליהם מפני whiplash injury. ברצוני לשלוח תמונות להמחשה על ניסויים שעשיתי בשטח (אשמח לקבל כתובת מייל). בנוסף אשמח לקבל את חוות דעתך המקצועית בעניין רלוונטיות הפרויקט.. תודה שלומי.

19/06/2013 | 22:26 | מאת: ד"ר אברהם כץ

רעיון יפה . אתה אופנוען ? אתה עושה את זה כחלק מהלימודים או כי בדקת ואביזר כזה הוא חיוני לרוכבי אופנועי שטח ? ד"ר כץ

19/06/2013 | 23:24 | מאת: שלומי גז

בעבר הייתי רוכב. הפרויקט הזה הוא קשור ללימודים בקורס פיתוח מוצר- בו אני מצאתי כי זה חסר כיום. התבססיתי על מוצר קיים ששומר על אזור הצוואר ועל פי כמה מאמרים וסטטיסטיקות מצאתי שאין כמעט ילדים שמתלבשים בציוד הגנה מלא והדבר היחידי שהם שמים זה קסדה. זה רק חלק מהסיבות שיצרו את המוטיבציה לפיתוח מוצר המחובר לקסדה... הייתי שמח לקבל את חוות דעתך המקצועית בעניין. תודה שלומי.

20/06/2013 | 22:10 | מאת: ד"ר אברהם כץ

למתקן הזה יש דרישה או שזה רק בשביל הלימודים ? האם יש הרבה פגיעות בעמוד שדרה צווארי ? לאיזה גילים הציוד מיועד ? ד"ר כץ

21/06/2013 | 15:01 | מאת: שלומי גז

הפרויקט הוא בשביל הלימודים, כמובן שאשמח לפתח אותו ולהוציא אותו לשוק... המוצר בעצם מונע מהראש לעוף לצדדים ואחורה בעזרת מגן המחובר לקסדה ועוצר את הראש. כיום כ-50% אחוז מכל הפגיעות מאופנועים הם פגיעות בעמוד השדרה והן יכולות להיות גם פגיעות שמרגישים אותם רק כעבור זמן (אתה מבין בזה יותר ממני..). כיום הגילאים שבהם מתחילים לרכוב יכולים להיות אפילו מגיל 10 (יש ציוד ואופנועים במיוחד בגדלים אלה). ציוד ההגנה כולל: מגפי רכיבה, מגני ברכיים, מכנסי רכיבה, צבי-צב (מגן לאזור חלק הגוף העליון- חזה, בטן, כתפיים, שכמות), מגני מרפקים, כפפות רכיבה וקסדה. אזור הצוואר הוא בעל הפוטנציאל להיות חשוף לפגיעות. לכן יש צורך במגן לאזור הצוואר שהוא בעצם בא כחלק מהקסדה. הרבה ילדים לא שמים את רוב ציוד ההגנה - אבל שמים קסדה.

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך