הרגשה לא נעימה בשריר הסוליה

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

06/03/2013 | 09:43 | מאת: איש אחד

שלום, אני בן 44 ומבצע הליכה ספורטיבית של כשעה 5 פעמים בשבוע. כבר מספר חודשים שיש לי הרגשה מוזרה מתחת לברך בחלק האחורי של רגל ימין ולעיתים רחוקות זה מגיע גם לחלק משריר הסוליה. ההרגשה המוזרה מופיעה בצורה לא סדירה ובד"כ לאחר שינה או ישיבה ארוכה. נבדקתי אצל אורתופד שלא מצא דבר והמליץ על מנוחה של כשבועיים, דבר שלעוונותי לא עשיתי מכיוון שאני אוהב להיות פעיל אחרי כל היום במשרד...אציין שהבעיה לא מפריעה לתפקוד וגם לא שמתי לב שמופיע דווקא לאחר פעילות גופנית. האם יעבור לבד עם הזמן? האם לנוח? האם אפשר ללכת על מישור בלבד? תודה

11/03/2013 | 22:02 | מאת: ד"ר אברהם כץ

לפי התיאור מדובר בגירוי של החלק האחורי של השוקים . השרירים שם "ארוזים" בצרורות ולאחר מאמץ נוצרת "נפיחות " של השרירים הללו . קוראים לזה - תסמונת המדור COMPARTMENT SYNDROME הטיפול הוא מנוחה . בינתיים אפשר להפעיל חלקי גוף אחרים ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך