האמנם - תרגיל לא מומלץ??

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

17/01/2013 | 20:45 | מאת: מנחם

שלום ד"ר כץ, היום הייתי אצל כירופרקט, והוא אמר שתרגיל הסקווט לדעתו לא טוב (אפילו אם מבוצע היטב ע"י אדם בריא), גם משום שהוא דופק את הברכיים לאורך זמן וגם משום שהוא מגדיל באופן ניכר את הסיכוי לפציעה ב-L5-S1. אשמח לשמוע מניסיונך - האם אתה מסכים איתו? האם אתה ממליץ על תרגילי רגליים אחרים במקומו (בעיקר לצורך חיזוק מסת גוף רזה והיפרטרופיה)? תודה

21/01/2013 | 22:18 | מאת: ד"ר אברהם כץ

תרגיל סקוואט הוא אחד מהתרגילים המומלצים על מנת לחזק את הברכים כי הוא מפעיל את השריר הקדמי של הירך - הארבע ראשי שהגיד שלו עובר מעל הפיקה ומתחבר לחלק העליון הקדמי של הטיביה ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך