כאבים חזקים מאזור השרירים שמתחת לברך

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

01/06/2012 | 18:36 | מאת: אורי

שלום, מזה מספר שנים אני סובל מכאבי תופת בכל פעם שאני רוצה לעשות הליכה מהירה. הבנתי שבין כף הרגל לברך ישנם שרירי אורך ושריר היקפי אחד שעוטף אותם. בכל פעם שאני עושה ספורט הכולל הליכה אני מרגיש איך בשתי הרגליים השרירים הנ"ל מתחילים לשרוף עד לרמה שאני בקושי יכול ללכת. אם אני עובר לריצה הרבה יותר טוב לי מבחינת הכאב. בניגעה ברגל בחלק הנ"ל הכל קשה כמו אבן. מה ניתן לעשות? כל כך הרבה זמן ניסיתי להילחם בזה על ידי פעילות ספורטיבית וחשבתי שככל שאבצע יותר פעילות הכאבים יעלמו אבל בפועל המצב בדיוק הפוך. אני מאוד רוצה להיכנס לכושר גופני ולהגיע לריצה של מספר קילומטרים ומנסה לבצע תכנית אימונים שבונה אותי להגיע לזה לאט ובטוח אבל שוב, הכאבים ממש מוציאים לי את הכייף. אני רוכב על אופניים ולא סובל מכל בעיה וגם בפעילות היום יומית בה יוצא לי לעמוד הרבה וללכת לא מעט כל יום אני ממש לא סובל מכלום.

03/06/2012 | 01:59 | מאת: ד"ר אברהם כץ

אם הכאבים הם בקדמת השוק מדובר בסוג של שבר מאמץ ואם הכאבים הם בחלק האחורי של השוק ומלווים ב"נוקשות " השרירים , מדובר בסוג ש"תסמונת המדור " (COMPARTMENT SYNDROME התלונות שלך הן לא ספציפיות ולכן תפנה לרופא שיבדוק ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך