קראטין

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

23/05/2012 | 23:52 | מאת: ציקי

שלום רציתי לדעת האם מותר ליטול 5 גרם קראטין ביום? לכמה זמן מותר ליטול , האם צריך להפסיק באיזה שלב? האם זה מינון גבוה? תודה.

24/05/2012 | 23:59 | מאת: ד"ר אברהם כץ

המינון המומלץ הוא 3 גרם ליום אבל זה משתנה בין המחקרים ונע בין 2-5 גרם ליום . בכל מקרה , קראטין יעול לגרום לתופעות אלרגיות ( אסטמה ) , כאבי בטן ושילשולים ויש מחקרים שהראו שתוסף מזון זה יכול לגרום לפגיעה כליתית . פגיעה זו נשללה במחקרים אחרים , כמו כל תופעות הלוואי שהזכרו לעיל . מסקנה - אין קיצורי דרך , צריך להמשיך להתאמן ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך