משהוא

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

08/05/2012 | 08:42 | מאת: דינה

שלום הייתי מבקשת לדעת את המשמעויות של תוצאת mri הבאה אצל בת 41 משמעויות ודרכי טיפול להעלמת / הקטנת הבעיה בעשורים הבאים לרבות סוגי פעילות גופנית תודה להלן ממצאי בדיקת MRI ארטרוגרפיה של פרק ירך ימין. הטכניקה: לאחר מתן הסברים לנבדקת לגבי מהלך הבדיקה, בדיקות אלטרנטיביות וסיבוכים אפשריים וקבלת הסכמה בכתב לבדיקה בוצעה ארטרוגרפיה של מפרק ירך ימין. הבדיקה בוצעה בתנאים סטריליים תוך כדי מתן הרדמה מקומית ע"י לידוקאין %2. לאחר וידוא המיקום התוך מפרקי של המחט ע"י הזרקת יופמירו בכמות קטנה למפרק הוזרקו 15CC של גדוליניום מדולל. החדירה למפרק בוצעה ע"י מחט ספינלית G.20 הבדיקה עברה ללא סיבוכים מידיים. הנבדקת חשה בטוב בכל מהלך הבדיקה ועזבה בכוחות עצמה ל-MRI. בוצעו סדרות קורונליות T1 ושדה גדול, PD עם דיכוי שומן ו-T1 עם דיכוי שומן מכוונים למפרק ירך ימין, סגיטליות T1 עם דיכוי שומן, אקסיאליות T1 עם דיכוי שומן ו-T2 עם דיכוי שומן ושדה גדול. בוצעה השוואה לבדיקה קודמת התוויה קלינית: שאלה של קרע בלברום ממצאים: אין לראות קרע בלברום. יש הידקקות של הסחוס על פני ראש הפמור אך אין לראות פגמים סחוסיים פוקאליים. אין לראות ציסטה לברלית. צורת ראש הפמור והאות שלו שמורים. גידי ההמסטרינקס ורקטוס פמוריס מראים אות ועובי רגילים. יש אות גבוה סביב מאחז גיד הגלוטוס מדיוס על הטרוכנטר הגדול עם בצקת סובכונדרלית קלה בלשד העצם. ממצא זה מתאים לטנדונוזיס של הגלוטוס מדיוס. אין לשלול הסתיידות קטנטנה (שיכולה להיות קשורה לטנדונוזיס מסויידת). הפוביס סימפיזיס בגדר הנורמה. הגידי האדוקטוריים מראים אות ועובי רגילים. לא הודגם ממצא גס במפרק הירך השמאלי. אין לראות בלוטות לימפה מוגדלות במפשעות. לא הודגם נוזל חופשי בכמות גדולה באגן. יש רושם של נוזל חופשי באגן. לקורלציה עם US. סיכום : .1 ללא עדות לקרע בלברום. .2 הידקקות קלה של הסחוס על פני ראש הפמור ללא פגמים סחוסיים פוקאליים.

10/05/2012 | 22:15 | מאת: ד"ר אברהם כץ

התשובה ארוכה אבל צריך להתיחס רק לסיכום הבדיקה . לסעיף השני אין משמעות מבחינה קלינית , אלו ממצאים שאפשר למצוא אצל כל אחד . תמשיכי להתאמן ושיהיה בהצלחה ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך