כאבים בארבע ראשי ובשוקיים

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

07/03/2012 | 10:19 | מאת: חן

07/03/2012 | 10:22 | מאת: חן

יש לי מזה חודש וחצי כאבים בשריר הנרחב צידי בארבע ראשי המופיע בריצה אחרי 5 ק"מ, וגם יש כאב בשוק (צד ימין של השוק ברגל ימין וצד שמאל של השוק ברגל שמאל) המופיע בערך 2 ק"מ לאחר תחילת הריצה. האם ייתכן שזה מהנעליים? האם ייתכן שזה שין ספלינט? האם ייתכן שזה תסמונת המדור? האם יכול להיגרם נזק אם זה לא יטופל? ומה עליי לעשות לדעתך? תודה רבה

08/03/2012 | 23:27 | מאת: ד"ר אברהם כץ

הטיפול בכאבים מהסוג שאת מתארת הוא מנוחה או יותר נכון פעילות עד גבול הכאב. לא הבנתי איפה בדיוק הכאבים בירך ובשוק . אם יש לך הטיה פנימית של כפות הרגלים , יתכן והסיבה לכאבים היא מהנעליים ואז יש צורך במדרסים . שין ספלינט אלו כאבים של שבר מאמץ שמופיעים בקדמת השוקיים ולא בצדדים ובתסמונת המדור הכאבים הם בכל קבוצות השרירים ולא כפי שאת מתארת ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך