אוסגוד שלאטר

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

06/11/2011 | 11:12 | מאת: יוני

שלום, אני בן 17.9, היה לי אוסגוד שלאטר מגיל 15, טיפלתי בזה באמצעות פיזיוטרפיה,הבעייה עברה, המשכתי לעסוק בספורט באופן אינטנסיבי, ולאחר הפסקה של כמה חודשי מנוחה חזרתי שוב. הבעייה חזרה לי, והפעם אמרו לי גם שהקשת בכף רגל גבוה, גם שיש עומס על גיד הפיקה, וגם שהשריר מעל הברך קצר..... אני אמור להתגייס לשירות קרבי ביולי, יש לי יום סיירות וגיבושים החל מינואר, כל אורטופד ממליץ לי משהו אחר (אחד רצועות לברך, השני מנוחה ודחיית שירות לשנה) אני אובד עצות, מקווה שתוכל לעזור...תודה.

08/11/2011 | 00:05 | מאת: ד"ר אברהם כץ

אוסגוד שלאטר זו דלקת במקום חיבור גיד הפיקה , שהוא המשך של השריר הקדמי של הירך ( הארבע ראשי) , לחלק העליון הקדמי של השוק צריך לחזק את שריר הירך . יש מספר תרגילים פשוטים , למשל לכופף ברכים לבטן ועקבים לישבן , או לעלות מדרגות שתיים שתיים . בהצלחה בגיבושים ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך