מהי הפעילות המומלצת ביותר לבניית שרירי הליבה?

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

22/08/2011 | 16:03 | מאת: ד

שלום, אני בת 28 ומילדות, מסת השריר שלי נמוכה יחסית. הדבר בולט בעיקר באזור השכמות- שבולטות החוצה באופן ניכר. אני הולכת לשעורי ריקוד כ3 פעמים בשבוע אך באופן לא מפתיע, אני מרגישה שאין לכך השפעה על מסת השריר שלי. אשמח לדעת האם ישנו סוג מסוים של אימון הנחשב כמומלץ ואפקטיבי במיוחד לבניית שרירי הליבה ומתאים לאנשים הסובלים ממסת שריר נמוכה ביחס לממוצע. בגדול, אימוני מכשירים בחדרי כושר פחות מושכים אותי והעדיפות היא לחוגים מודרכים קצביים (אך אהיה מוכנה לנסות כל דבר שישפר את המצב). תודה.

22/08/2011 | 23:13 | מאת: ד"ר אברהם כץ

הדרך הטובה ביותר לבניית מסת שריר היא הפעילות שפחות מושכת אותך , כלומר מכשירים בחדר כושר שיפעילו קבוצות שרירים ספציפיות ויפתחו אותן כמובן שצריך להמשיך לרקוד ד"ר כץ

24/08/2011 | 01:12 | מאת: ד

או שמכשירים בחדר כושר עדיפים יותר לחיזוק זוקפי הגב? שוב, אציין שמסת השריר ההתחלתית שלי נמוכה מזו של אשה ממוצעת (גם לעומת מי שאינה פעילה כלל גופנית) ולכן קשה לי לאמץ את השרירים הללו לאורך זמן (למשל, בשכיבות שמיכה). לכן, לפני שאני הולכת ומשקיעה אלפי שקלים על עוד מנוי, חשוב לי לדעת מה הפוטנציאל לראות תוצאות בתוך פרק זמן סביר.

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך