שבר מאמץ

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

31/05/2011 | 12:33 | מאת: אביב

שלום, שמי אביב פיירטג אני בן 17 ואני במהלך השנה הייתי בקבוצת כושר שבה מתאמנים לקראת הגיבושים והמיונים לצה"ל. במהלך האימונים רצתי הרבה על אספלט בין היתר עם משקל נוסף על הגוף והרגשתי כאבים קלים בשוק שמאל שלי לפעמים לאחר הריצות לפעמים במהלך הריצות וגם כסתם הלכתי לבית ספר. הנחתי שמדובר בשבר מאמץ והפסקתי להתאמן לחודש פחות או יותר. עכשיו חזרתי לרוץ ולפעמים יש לי תחושה של לחץ מסביב לאיזור שבו כאב לי כאילו שעוטפים אותו בתחבושת. בכל מקרה אני רוצה לדעת אם כדי לי לקבוע תור למיפוי עצמות ולגלות בדיוק מה יש לי ברגל או שאפשר להתעלם מזה ולראות מה יהיה. תודה מראש אביב פיירטג

01/06/2011 | 22:59 | מאת: ד"ר אברהם כץ

אתה מתאר שבר מאמץ והטיפול הוא לא לאמץ את המקופ שכואב לפחות שישה שבועות . בינתיים אפשר לאמן קבוצות שרירים אחרות בגוף . מיפוי העצמות לא ישנה את ההמלצה למנוחה . שיהיה בהצלחה בצבא ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך