התקררות או שפעת בשבוע שלפני ריצת מרתון

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

06/04/2011 | 22:35 | מאת: יואל

שלום רב, אני כבר מזה כמה חודשים מתאמן לקראת ריצת מרתון תל אביב (יום שישי הקרוב) על פי תוכנית אימונים מסודרת שגזרתי מתוכנית שמצאתי באינטרנט. המרחק הארוך ביותר שרצתי היה 32 ק"מ ולפני שבועיים השתתפי בחצי מרתון ירושלים... מאז אני בסוג של תקופת טייפר\מנוחה לקראת התחרות. לביום ראשון התחלתי להרגיש ממש רע : כאב גרון, כאבים בכל השרירים וחולשה כללית (ראיתי קצת מוגלה בגרון כשהסתכלתי עם מראה). נחתי מלא, פיטמתי את עצמי בלימון ותה וגרגרתי מלח, ועכשיו אני מרגיש 10... הלכתי לרופא היום לבדוק מדדים והכל נראה בסדר בד"כ לחץ הדם שלי בסביבות 120\55 והיום היה על בערך 126\69 (הייתי מיד אחרי עבודה)... ניסיתי גם לרוץ 6 ק"מ והרגשתי ממש טוב.. רציתי לשאול, היות ומרתון היא ריצה מיוחדת וקשה במיוחד- האם אין סיכון בהשתתפות בתחרות במצב כזה? תודה רבה! יואל.

07/04/2011 | 23:08 | מאת: ד"ר אברהם כץ

אני מתאר לעצמי שבזמן שאתה קורה את התשובה אתה כבר אחרי הריצה או שלא השתתפת . מומלץ להמנע מפעילות ספורט בזמן זיהום חריף כל שהוא אבל כל מקרה לגופו ואי אפשר לענות בצורה מדויקת בלי בדיקה ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך