דופק אחרי מאמץ.

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

30/03/2011 | 15:36 | מאת: מ.

שלום רב! אני בן 24, סובל מחרדות על רקע היפוכונדרי מגיל 17 בערך, חוץ מזה בריא לחלוטין, משקל תקין, לא מעשן באופן קבוע. כחלק מהחרדות שלי ובגלל שלא הסכמתי לקחת תרופות, התחלתי לעשות הרבה ספורט, מה שאכן עזר. לפני כשנתיים התחלתי להרגיש תחושה שהלב שלי מחסיר פעימה, יש ימים שזה לא מורגש בכלל. ויש ימים שזה מורגש לעיתים מאוד קרובות. פניתי לקרדיולוג שביצע אקו לב ובדיקת מאמץ. ואמר שמדובר בפעימות מוקדמות שנובעות מחרדה ומלחץ ואמר שעליי להמשיך לעשות ספורט. כמו שאמרתי, אני עושה ספורט באופן קבוע, בין היתר ריצות ארוכות למרחקים של 5 ק"מ, בעבר הייתי רץ גם למרחקים של 10 ויותר. בזמן הריצה אני מרגיש בסדר גמור, ללא כאבים בחזרה או קוצר נשימה, אני אפילו מסוגל לרוץ ולדבר עם מישהו תוך כדי ללא שום בעייה. גם הפעימות המוקדמות נעלמות לרוב בזמן הריצה. מה שקצת מטריד אותי זה שהדופק שאני מגיע אליו הוא בסביבות 180 פעימות לדקה, כדקה אחרי הפסקת הריצה הדופק יורד ל-160, וכ-5 דקות לאחר הריצה הוא עומד על כ-130. משם הירידה עד לדופק הרגיל שלי לוקחת כחצי שעה. בזמן מנוחה הדופק שלי הוא 60. השאלה שלי היא, האם התאוששות מריצה אמורה לקחת כל כך הרבה זמן? אשמח אם תוכל להאיר את עיני, כי הקרדיולוג שהייתי אצלו לא ממש ידע מה לענות לי לגבי זה

03/04/2011 | 23:59 | מאת: ד"ר אברהם כץ

מאחר וכל בני האדם שונים אחד מהשני , אין "חוקים " קבועים ואין זמן קבוע שבו הדופק יורד לאחר מאמץ , כך שאתה לא צריך להיות מודאג . בקשר לפעימות המוקדמות , אם הן בודדות , אין להן שום חשיבות קלינית תמשיך לרוץ ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך