Transient synovitis אצל ילד בן 6

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

21/03/2011 | 09:59 | מאת: ויקי

שלום, לפני שבוע בני בן ה-6 התעורר בבוקר עם כאב באזור ירך שמאל והחל לצלוע. רופא הילדים שלח אותנו למיון, עשו לו בדיקות דם ואולטרסאונד שבו הודגמה כמות קטנה של נוזל בירך שמאל. גם מדדי הדלקת בבדיקות דם היו מעט גבוהות ובערב עלה לו חום, כך שאושפזנו ל - 3 ימים, במהלכן גם התפתח לו וירוס עם חום גבוה מאד (40). האבחנה הייתה Transient synovitis של ירך שמאל. כיום אינו צולע ומרגיש טוב יותר. בני שוחה פעמיים בשבוע וגם נמצא בחוג ג'ודו פעמיים בשבוע ולכן המליצו לנו על מנוחה של עד 10 ימים. שאלתי היא האם התופעה עלולה לחזור על עצמה כתוצאה מחזרה לפעילות הספורטיבית? האם יש ענף ספורט שיותר מומלץ לו, איזה? האם ניתן לחזור לשחות לאחר שבועיים והאם ג'ודו עלול להזיק במקרה שלו? בתודה, ויקי

21/03/2011 | 21:38 | מאת: ד"ר אברהם כץ

הגירוי הדלקתי בפרק הירך של הילד , הוא חולף , כמו שמו TRANSIENT מאחר ואין יודעים מה הסיבה לתופעה זו הטיפול הוא בתסמינים , כלומר מנוחה ובמקרים מיוחדים אפשר להעזר במשככי כאבים ובתרופות נוגדות דלקת כגון אדקס או נורופן . לאחר שהדלקת חולפת , אפשר לעשות כל פעילות שהיא כולל שחיה וג'ודו ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך