לחץ דם וספורט

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

27/01/2011 | 08:46 | מאת: סיגל

אני בת 45, עוסקת מאז ומתמיד בספורט: שחיה ריצה, חדר כושר וכו'. לפני כשלוש שנים זוהה אצלי לחץ דם באזור ה- 140/90 ומאז קיבלתי טיפול תרופתי והמשכתי לעסוק בספורט, לאחרונה, לאחר פעילות גופנית, היה לי אבוד חלקי של שדה הראיה שחזר לתקנו כעבור כ- 20 דקות. הסתבר שלחץ הדם יצר מאזון. בדיקות נוספות כמו ראיה וסיטי מוח לא הצביעו על הפרעות כלשהן. קיבלתי מנון גבוה יותר של תרופה להורדת לחץ הדם. שאלתי היא, האם אני יכולה להמשיך בפעילות הספורטיבית שציינתי לעיל או שעלי להגביל את עצמי לפעילויות בעצימות נמוכה? איך אוכל לדעת מה מתאים על מנת שלא אמצא את עצמי שוב בסיטואציה דומה?תודה מראש.

27/01/2011 | 21:20 | מאת: ד"ר אברהם כץ

הדבר היחידי שאנו יכולים לעשות על מנת למנוע מחלות כרוניות כגון יתר לחץ דם וסיבוכיו , סכרת וסיבוכיה וכמובן מחלות לב , הוא פעילות גופנית ביחוד אאירובית כמו שאת עושה . כמובן שמומלץ להמשיך בפעילות גופנית . כדאי לעשות בדיקת לב במאמץ על מנת לוודא שלחץ הדם בזמן פעילות גופנית לא עולה לרמות גבוהות ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך