שאלה.

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

15/03/2009 | 18:55 | מאת: ליאור

בבדיקת דם שערכתי התגלה אצלי ck הגבוה מהנורמה פי - 4 , רציתי לדעת מה המשמעות? (אני מתאמן במכון כושר 4 פעמים בשבוע). אני בן 17 .

16/03/2009 | 19:28 | מאת: ד"ר אברהם כץ

קרוב לודאי שהעליה בערכי CPK נובעת מהאימונים במכון כושר ולכן מה שצריך לעשות זה לבדוק שוב את ערכי ה CPK לאחר מנוחה של מספר ימים . אם רוצים להיות בטוחים שהעליה נובעת מהאימונים האינטנסיבים יש לבדוק את מקור ה CPK על ידי בדיקת איזואנזימים של חלבון זה (רופא המשפחה ידע איזו בדיקה לרשום ) ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך